CNC metālapstrādes frēzmašīnas

Mūsdienu metālapstrādes nozarē tiek izmantotas speciālas iekārtas, kas veicina un paaugstina ražošanas jaudu.

CNC metāla frēzmašīnu apskats pēc uzbūves un pielietojuma

Mūsdienu metālapstrādes nozarē tiek izmantotas speciālas iekārtas, kas veicina un paaugstina ražošanas jaudu. Svarīga iekārtu grupa ir CNC metāla frēzmašīnas. Varam izšķirt trīsasu, četrasu un piecasu frēzmašīnas. Daudzpusīguma dēļ vispopulārākās ir trīsasu iekārtas. Katrai no minētajām frēzmašīnu grupai ir savas priekšrocības, kas nosaka konkrētas iekārtas izvēli. HAAS frēzmašīnas lieliski atspoguļo iekārtu iedalījumu iepriekš norādītajās grupās.

Haas Automation  piedāvā plašu CNC metāla frēzmašīnu klāstu.

Trīsasu iekārtu grupu atver VF-1 sērijas vertikālie darbagaldi mazu elementu apstrādei, savukārt lielāko iekārtu grupu veido VF-12 modeļi. Viena no trīsasu iekārtu priekšrocībām ir iespēja apstrādāt dažāda veida elementus, kā arī vienkārša un ērta iekārtas sagatavošana darbam. HAAS frēzmašīnas var būt aprīkotas ar funkcijām, kas atvieglo operatora darbu. Viena no tām ir bezvadu zondes, ar ko var viegli un ātri atzīmēt apstrādājamā elementa bāzi un veikt instrumentu mērījumus. Turklāt iekārtas ir aprīkotas ar instrumentu uzglabāšanas nodalījumu iekārtas sānā, skaidu izgrūdēju, programmējamu dzesēšanas sprauslu un dzesēšanu caur instrumentu.

Nākamā iekārtu grupa ir četrasu frēzēšanas darbagaldi. Viena no četrasu iekārtas konfigurācijas iespējām ir rotācijas galda uzstādīšana uz trīsasu frēzmašīnas. Šāda konfigurācija nodrošina darbu četrās nepārtrauktās asīs, kā arī indeksēto apstrādi. Minētā varianta priekšrocība ir vienkārša ekspluatācija un iespēja jebkurā brīdī papildus uzstādīt iekārtai rotācijas galdu. To CNC frēzmašīnu grupā, kurās rotācijas ass ir iebūvēta korpusā, ietilpst EC-400 un EC-500 sērijas iekārtas. Šīs iekārtas ir aprīkotas ar horizontālā izkārtojuma darbvārpstu un paletēšanas sistēmu. HAAS EC sērijas frēzmašīnās horizontāli uzstādītās darbvārpstas atvieglo skaidu novadīšanu, piemēram, veicot dziļu kabatu apstrādi vai urbšanu. Paletēšanas sistēma paaugstina procesa efektivitāti, tā kā ir iespējams nomainīt detaļas ārpus apstrādes zonas.

Piecasu iekārtu grupā ietilpst UMC sērija. Tai pieder UMC-500, UMC-750, UMC-1000 modeļi. Papildus trijām standarta X, Y, Z asīm, iekārtas ir aprīkotas vēl ar divām rotācijas asīm – B un C. Tās nodrošina gan pozicionēto, gan paralēlo apstrādi. Neapšaubāmi UMC sērijas HAAS frēzmašīnu priekšrocība ir iespēja apstrādāt elementus dažādās plaknēs bez nepieciešamības atkārtoti nostiprināt sagatavi. Tās ir lieliski piemērotas tādiem darbiem, kuros ir nepieciešams nodrošināt ļoti augstu pozīcijas precizitāti starp apstrādājamām plaknēm.

CNC metāla frēzmašīnas ļauj izgatavot jebkuras formas elementus, tādējādi optimizējot izstrādājumu svaru, vienlaikus saglabājot atbilstošu izturību un izgatavošanas precizitāti.

 

Pašreiz ir spēkā īpaši izdevīgi līzinga nosacījumi Haas iekārtām. Ieskaties!